Vojenská základna Čáslav

Tento týden dostal náš maturitní čtvrtý ročník krásný dárek od svého třídního učitele, v podobě výletu na vojenskou 21. základnu Taktického Letectva Čáslav. V úterý 17. 3. 2015 jsme za krásného slunečného rána vyrazili směr Čáslav. Cílem výletu nebyla však bezduchá exkurze po vojenské základně, ale naopak smysluplná prohlídka místa, kde někteří z našich studentů naleznou uplatnění po úspěšném splnění maturitní zkoušky.

Program exkurze byl zaměřen na seznámení se s náplní práce 214. letky oprav letecké techniky. Základna disponuje stroji L-159A ALCA, L-39 ALBATROS a JAS 39 GRIPEN. Úkolem leteckého technika je pak oprava těchto bojových letadel, údržba motorů, oprava leteckých řízených střel aj. Krom ukázky bojové techniky a seznámení se s náplní práce leteckého technika byli studenti zasvěceni do chodu celé základny.

Práce na 21. základně Taktického Letectva Čáslav je jednou z možností uplatnění našich absolventů. Ti mají zájem o práci na této základně, respektive o práci u 214. letky oprav letecké techniky. Zájem o naše studenty projevuje i armáda, kdy ne jeden z absolventů našel uplatnění jako technik letadel u bojové letky. I v tomto maturitním ročníku jsou žáci, kteří projevili zájem o práci na této základně s pozitivní odezvou ze strany armády.

Věřím, že výlet splnil očekávání všech účastníků a pro mnohé byl neopakovatelným zážitkem.

Zde se můžete podívat na fotky.

21. zTL Čáslav: http://www.afbcaslav.cz/index.php