„V ZÁŘÍ SVĚTLUŠKY ZÁŘÍ“

Stalo se tradicí, že každý rok na začátku září se rozletí Světlušky do všech koutů republiky, aby rozzářily ulice českých a moravských měst. Letos tomu nebylo jinak.

Letošní 13. ročník probíhal ve dnech 7. – 11. 9. 2015 pod patronací nadačního fondu Českého rozhlasu. Této prodejní charitativní sbírky se zúčastnilo 300 měst a bezmála 7000 dobrovolníků v kostýmu broučka. Kolemjdoucím nabízeli náramek se svítícím nápisem, přívěsek, tykadla nebo píšťalku.

I naše Střední škola letecká se na tomto projektu podílela vytvořením čtyř skupin „broučků“. Tři skupiny ze třídy 3.T a jedna skupina třídy 3.M. Tito se rozlétli nejen po naší škole, ale také v podniku Aircraft Industries, a.s., městě Kunovice, Uherské Hradiště a nákupní zóně Staré Město.

Mysleli jsme, jak je to strašně jednoduché, že není problém prodat  nabízené sbírkové předměty. Postupem času nám ovšem docházelo, že zdaleka ne všichni lidé jsou vstřícní pomoci nevidomým koupí nějakého toho dárečku. Nicméně, vše jsme překonali, počasí nám přálo a nakonec se nám dařilo i v prodeji. Některé skupince více, některé méně, vše podle lokality působnosti a „obsahu peněženky“ oslovených.

Doufáme, že i naše pomoc malou měrou pomůže těm, kterým není dáno to, co my pokládáme za samozřejmou součást našeho každého nového dne – a to se ráno probudit, otevřít oči a uvidět, nač pohlédneme.

Karel Garžík (třídní učitel 3.T)