CORNY – Středoškolský atletický pohár 2015

Letošní atletickou soutěž jsme zahájili v Uherském Hradišti při atletické středoškolské lize. V okrskovém kole obsadila Střední škola letecká páté místo, přičemž individuální výkony našich sportovců zaslouží pochvalu. Na nejkratším sprintu se prosadili na 9. místě Klago Marian v čase 12,25 s, na 11. místě Landsmin Denis v čase 12,65 s a na 13. místě doběhl Richter Jakub v čase 13,18 s.

V poslední individuální disciplíně bojovali naši mílaři až do poslední chvíle o přední příčky. Až ostrý protivítr v závěrečné dvoustovce odfoukl dobrou pozici a to především Michalu Daněčkovi, který celý závod běžel na třetím místě. V poslední krizové dvoustovce Michal třetí místo neuhájil a umístil se na konečném 8. místě v čase 5:05 min. Stejně tak se neztratil student prvního ročníku Vyoral Petr, který vybojoval krásné 9. místo v čase 5:19 min.

Vyvrcholením závodu byl závěrečný štafetový běh 100-200-300-400 m. Naši chlapci, ve složení Klago M., Landsmin D., Richter J., a finišman Daněček M., do tohoto závodu vložili vše, co v nich ještě zbylo a v úžasném závodu, který bral dech, obsadili o necelou jednu sekundu 4. místo za štafetou Obchodní akademie a VOŠ a JŠ UH, která obsadila třetí místo. Na prvním respektive druhém místě skončily favorizované štafety Gymnázia Staré Město a Gymnázia UH. Je nutné podotknout, že po prvních dvou předávkách naše štafeta hájila první místo, které naši borci v konkurenci registrovaných atletů místního klubu neudrželi.

Všem zúčastněným reprezentantům naší školy děkuji za výbornou reprezentaci.

 

Radek Ludvík – učitel TV