ANGLIE 2015

Ve dnech 27. 9. až 3. 10. 2015 jsme se spolu s našimi žáky z 2. a 3. ročníků zúčastnili studijně poznávacího pobytu v Londýně, kde jsme všichni byli ubytováni v tamních rodinách a mohli si tak alespoň na pár dnů vyzkoušet, jak se žije v cizí zemi, poznat cizí kulturu a zvyky. Žáci se zde zúčastnili několika studijních lekcí v jazykové škole ve městě Greenwich, které pro ně jistě byly velkým přínosem, protože si mohli nejen ověřit, ale zejména obohatit své jazykové znalosti a dovednosti.

Ve volném čase žáci samozřejmě nebyli ochuzeni o návštěvu významných historických a kulturních pamětihodností. Navštívili jsme pozoruhodný londýnský Tower s korunovačními klenoty, prošli jsme známý zvedací most London Bridge, viděli jsme sídlo královské rodiny Buckinghamský palác, sídlo Britského parlamentu Nový Westminsterský palác, vyzkoušeli jsme jednu z nejznámější světových atrakcí London Eye, ze které jsme si mohli užít skvělý výhled na celý Londýn.

Jeden den jsme věnovali výletu do jednoho z největších a nejznámějších pobřežních letovisek Velké Británie, původně lázeňského města Brightonu, do kterého jsme se dostali cestou přes úchvatné zářivě bílé křídové útesy Seven Sisters. V Brightonu jsme mohli obdivovat oblázkovou pláž se slavným molem Brighton Pier, kde nám většina žáků zmizela v zábavním parku. Viděli jsme i bývalý královský palác Royal Pavilion s pozoruhodnou architekturou inspirovanou Indií a orientálním interiérem.

Asi největším zážitkem byla pro naše studenty návštěva Imperiálního válečného muzea v Duxfordu, jedné z prvních základen tehdejšího Královského leteckého sboru, kde byla k vidění velká spousta historických letadel a různé expozice zachycující momenty světových válek.

Podle usměvavých tváří a pozitivních ohlasů našich žáků věříme, že si přivezli spoustu báječných zážitků, na které budou rádi vzpomínat.

Ing. Lucie Blahová, Mgr. Irena Gerstbergerová, Mgr. Věra Mahdalová

Tato akce byla realizována v rámci projektu „Učíme se jazyky“ (reg. č. CZ.1.07/1.1.00/56.0971) z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt byl spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.