Den otevřených dveří 27. – 28. listopadu 2015

V prvních dnech otevřených dveří přivedlo chladné a větrné počasí do naší školy na 300 zájemců o studium na Stření škole letecké. Pro všechny příchozí započíná prohlídka mírně netradičně a to ve vstupní hale společnosti Let, která je zřizovatelem školy.

Studenti třetího ročníku, společně s mistrem odborného výcviku následně provedli příchozí zájemce o studium vybranými provozy Letu, kterými žáci prochází v průběhu praxe. Návštěvníci postupně shlédli halu montáže, klempírnu a nýtárnu. Tato prohlídka všem osvětlila technologii výroby letadla L 410 UVP-E20 od prvotního dílu trupu, křídla až po finální kompletaci letadla. Naši žáci jsou pak jedni z odborníků, kteří jsou součástí této výroby. Odborná prohlídka končila v letecké hale určené odbornému výcviku. Pracoviště odborné praxe disponuje dvěma školními letouny L 410 UVP-E20, na kterých studenti simulují různé závady a jejich odstraňování, provádí demontáž a montáž jednotlivých částí letadla aj.

Paradoxně prohlídka školy proběhla až v závěru celé exkurze. V první její fázi návštěvníci nahlédli do dílen, ve kterých probíhá praxe studentů prvních ročníků, s ukázkou jejich práce. V druhé fázi jsme všem umožnili nahlédnout do učeben, odborných laboratoří s měřicí technikou a jiných prostor školy. Na všechny dotazy zájemců o studium a jejich rodičů odpovídali studenti, mistři odborného výcviku, pedagogičtí pracovníci a vedení školy, které dále poskytovalo informace o podmínkách přijetí a průběhu studia na naší škole.

Všem příchozím děkujeme za návštěvu a na ty, kteří se k nám chystají na den otevřených dveří ve středu 13. ledna 2016, se těšíme.