Pohár českého florbalu středních škol 2015

Okresní kolo poháru českého florbalu se uskutečnilo v pondělí 21. prosince, pro naši školu v nejmíň vhodném termínu. Na tento den bylo stanoveno ředitelské volno a všichni naši studenti se rozjeli do různých koutů země. I přesto se naši reprezentanti rozhodli turnaje zúčastnit. Ne všichni hráči, kteří účast na turnaji přislíbili, však dorazili. Nakonec se sešlo šest hráčů, což bylo minimum pro složení družstva. Našim borcům nakonec nezbylo, než odehrát celý turnaj v jedné pětce bez možnosti střídat. Los turnaje nám zároveň nepřál, kdy jsme museli sehrát dva zápasy bezprostředně po sobě. Nakonec hráči obsadili v turnaji okresu Uherské Hradiště třetí místo.

SŠ Leteckou reprezentovali Karel Pavelec gólman týmu, Jan Kohutič, Dominik Doležal, Denis Landsmin, Marek Rybníkář a Jaroslav Valenta. Všichni hráči si zaslouží pochvalu a uznání za bojovný, srdnatý výkon a za reprezentaci školy v době svého osobního volna. I přes početní převahu soupeře si šli naši hráči pro vítězství, o které se rvali jako lvi na hranici svých fyzických možností. Zvlášť bych vyzvedl gólmana týmu Karla Pavelce, pro kterého to byla premiéra v brance. I díky jeho obětavosti a šikovnosti jsme mohli turnaj odehrát se ctí. Svými zákroky zneškodnil řadu pokusů soupeřů. Nejlepší střelci týmu byli Jaroslav Valenta se třemi vstřelenými góly a Marek Rybníkář se dvěma góly.

SŠ letecká x Výběr Slovácko 2:8 (Rybníkář, Valenta)

V prvním utkání naši hráči začali velmi dobře a dvakrát vedli. Jak však ubíhaly minuty zápasu, tak rovněž ubývaly síly našim borcům. V druhém poločase, nás soupeř dostal pod tlak a zápas otočil.

SŠ Letecká x Gymnázium Velehrad 3:5 (Valenta 2, Rybníkář)

Po deseti minutové pauze jsme se postavili Gymnáziu Velehrad. Od začátku zápasu jsme Gymnázium trápili. Náš tým technicky i takticky přehrával soupeře a zaslouženě vedl téměř po celý zápas. Krize však dolehla na náš tým 4 minuty před koncem zápasu, kdy jsme v průběhu dvou minut dostali tři góly a soupeř otočil zápas ve svůj prospěch. V závěru vyvinul náš tým drtivý tlak, ten však ke vstřelení gólu nevedl. Zcela vyčerpaní hráči naší školy sice podlehli i druhému soupeři, předvedená hra však byla obdivuhodná.

Radek Ludvík – učitel TV