učitelé versus žáci – turnaj ve futsalu

Den před předáváním pololetního vysvědčení jsme se rozhodli uspořádat turnaj v sálové kopané. Jednotlivé třídy vytvořily týmy, které se společně s týmem učitelů setkaly v souboji o šampióna školy. V turnaji nebylo favorita ani outsidera, o tom svědčily velmi vyrovnané zápasy, kdy o výhře, respektive prohře rozhodovala i jedna chyba soupeře. Zvlášť zajímavé byly zápasy proti učitelskému týmu, nad kterým se chtěli soupeři vytáhnout.

Týmy byly rozděleny do dvou skupin. První skupinu vyhrála velmi přesvědčivě třída 1. T. O vítězi v druhé skupině se rozhodovalo v posledním zápase mezi učiteli a silnou třídou 3. M. Tento zápas skončil remízou, což učitelům stačilo k tomu, aby skupinu vyhráli.

V zápasech o konečné umístění se potkaly nejprve třídy 1. M a 4. T v zápase o 8. a 7. místo. Tento zápas vyhrála třída 4. T až v konečném penaltovém rozstřelu, kdy zápas skončil v normálním hracím čase 1:1.

O 6. a 5. místo svedli souboj velcí rivalové, třída 2. T a 2. M. V tomto souboji zvítězila 2:0 třída 2. M.

V zápase o 4. a 3. místo se setkaly třídy 3. T a 3. M. V nelítém a krásném souboji plném emocí nakonec vyhrála třída 3. T v poměru 2:1.

Vrcholem turnaje pak byl souboj o 1. místo mezi týmem učitelů a třídou 1. T. Oba týmy byly velmi silné. Především tým studentů se opíral o řadu aktivních fotbalistů a výborného gólmana Martina Matyáše. Oproti tomu tým učitelů spoléhal především na své zkušenosti a gólmana Denise Landsmina, žáka 2. T, jehož pro turnaj získal na hostování J. Zápas měl velký náboj, hrálo se nahoru dolů, s mnoha šancemi na obou stranách. Nakonec po lítém a vyčerpávajícím boji skončil zápas remízou 0:0. V tomto případě přišel čas na loterii v podobě pokutových kopů. Zde se štěstíčko přiklonilo na stranu žáků, kteří v penaltovém rozstřelu zvítězili.

Turnaj se povedl. Užili si jej jak hráči, tak fanoušci, kterým nezbývá než poděkovat za vynikající kulisu a hlasité povzbuzování. Každý tým byl po zásluze odměněn drobnými cenami a nám nezbývá než jen čekat na další turnaj, který na sebe určitě nenechá dlouho čekat.

 

Celkové pořadí:

  1. FC METEOR – 1. T
  2. JUNIORKA – učitelé
  3. U PEPY TEAM – 3. T
  4. FC BOŽKOV – 3. M
  5. SUPREME FIRST CLASS – 2. M
  6. TIGER II. – 2. T
  7. SENIORKA – 4. T
  8. DREAM TEAM – 1. M