Seznamovací kurz 2014

(Každá cesta má svůj začátek a konec. Začátek studií na Střední škole Letecké začíná pro většinu žáků prvního ročníku již v srpnu seznamovacím kurzem.) 

Jak se pomalu stává tradicí, tak i letos odjeli žáci prvního ročníku na adaptační kurz. Letošní seznamovací kurz se uskutečnil od středy 20. srpna do soboty 23. srpna 2014. Poznávání nových spolužáků započalo pro všechny na vlakovém nádraží ve Veselí nad Moravou, odkud jsme se společně vydali do malebného údolí, v předhůří Bílých Karpat. Cílem a domovem se nám na pár dní stal hotel Filipov v Javorníku nad Veličkou.

První den byl dnem seznamovacím. Studenti poznávali nejen sami sebe navzájem, ale i kantory, kteří je budou provázet cestou vzdělání.

Druhý den začal uplakaným počasím. Deštivé počasí nám však nemohlo pokazit náladu. Část studentů hrála zajímavé hry, a ti kteří již bez sportu a pohybu nemohli déle vydržet, navštívili posilovnu nebo bazén. Odpoledne nás déšť opustil a my jsme mohli bez bázně a hany vyjít na výlet, za poznáním místního kraje. Navštívili jsme rozhlednu v Javorníku u Velké nad Veličkou a Kuželovský mlýn s velmi zajímavým výkladem o mlynářském řemeslu. S posledními paprsky zapadajícího slunce druhého dne, jsme nakonec usedli u táborového ohně.

Následujícího rána nás přivítalo krásné počasí, a nic nám tedy nebránilo v tom, abychom se vydali na túru.  První skupina se vydala do Nové Lhoty, druhá skupina vystoupala na Velkou Javořinu.

Čtvrtý a poslední den byl již ve znamení loučení. Tam, kde vše začalo, tam i vše skončilo. Po příjezdu na vlakové nádraží do Veselí nad Moravou se všichni rozešli do svých domovů, abychom se pak prvního září radostně přivítali v novém školním roce, ale již ne jako někdo cizí, ale jako kamarádi, plní nových a doufám, že i krásných zážitků z adaptačního kurzu.